Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2010

Πρέσβειρα του παιδικού βιβλίου η Νίκη Γουλανδρή

Ως πρέσβειρα του παιδικού βιβλίου θα τιμηθεί η Νίκη Γουλανδρή, το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010 στην 3η Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου στις εγκαταστάσεις της ΗELEXPO, στο Μαρούσι.

Η κα. Γουλανδρή, μιλώντας στο ΣΚΑΪ 100,3, επεσήμανε ότι είναι μεγάλη τιμή η ανακήρυξή της ως πρέσβειρα, καθώς όπως είπε η προβολή του παιδικού και εφηβικού βιβλίου είναι χρέος μας και χαρακτήρισε το παιδικό και εφηβικό βιβλίο "πρόδρομο της παιδείας".

Τόνισε ότι το όνειρο και η φαντασία που εξάπτει το βιβλίο είναι δημιουργικά στοιχεία στη ζωή ενός ανθρώπου, επισημαίνοντας ότι οι γονείς πρέπει να προωθήσουν την ανάγνωση βιβλίου.

Τέλος η κα. Γουλανδρή αναφέρθηκε στον Γκαίτε που έλεγε ότι "οι Έλληνες έκαναν απ' όλους τους λαούς τα ωραιότερα όνειρα του κόσμου".

Τονίζεται ότι το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) και το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, με τη συνεργασία των εκδοτών παιδικού και εφηβικού βιβλίου, του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (ΙΒΒΥ) και του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου, οργανώνουν την 3η Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου που θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Ιανουαρίου έως την 1η Φεβρουαρίου 2010 στις εγκαταστάσεις της ΗELEXPO, στο Μαρούσι.

Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails

Αναγνώστες