Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΦΙΛΙΠΠΟ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας, το 3ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς και το Γυμνάσιο Αγ. Δημητρίου οργανώνουν συνάντηση των μαθητών των σχολείων με το συγγραφέα παιδικών και νεανικών βιβλίων Φίλιππο Μανδηλαρά.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν
  • στο 3ο Γυμνάσιο την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011 στις 11 πμ και 
  • στο Γυμνάσιο Αγ. Δημητρίου την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011 στις 9.00 πμ στους χώρους των σχολείων.
Οι μαθητές θα συζητήσουν με το συγγραφέα θέματα που αφορούν στους νέους με αφορμή το βιβλίο του «Κάπου ν’ανήκεις».

Φίλιππος Μανδηλαράς

Ο Φίλιππος Μανδηλαράς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Σπούδασε γαλλική φιλολογία στο Παρίσι και στη συνέχεια άλλαξε κλάδο και στράφηκε στις κοινωνικές σπουδές μελετώντας τα ξωτικά του Ελλαδικού και Μεσογειακού χώρου. Την ίδια εποχή γνώρισε και ασχολήθηκε με τα Εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής.
Απόρροια των σπουδών του είναι κατ’ αρχάς η ενασχόλησή του με τον ελληνικό υπερρεαλισμό και ιδιαίτερα με τον ποιητή Νίκο Γκάτσο. Παράλληλα ασχολήθηκε με τη δημιουργία και την εφαρμογή μιας μεθόδου Δημιουργικής Γραφής για παιδιά αλλά και για ενήλικες (σεμινάρια σε εκπαιδευτικούς, ανακοινώσεις σε συνέδρια και εργαστήρια με παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου). Από το 1998 ασχολείται συστηματικά με την παιδική λογοτεχνία ως μεταφραστής, επιμελητής, αναγνώστης και συγγραφέας, ενώ επισκέπτεται σχολεία όπου στήνει αυτοσχέδιες παραστάσεις με τη συμμετοχή των μαθητών που δραματοποιούν ελεύθερα τις ιστορίες που έχει εκδώσει.

Μερικά απότα έργα του:

1. Ο Ηρακλής
2. Τα μπανανόψαρα
3. Αστροφεγγιά
4. Πιάστε τους
5. Τα ξωτικά
6. Ο παπούς μας άφησε
7. Το ταξίδι του Οδυσσέα
8. Το κουτί της Πανδώρας
9. Η φεγγαρόσουπα
10. Νίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails

Αναγνώστες