Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2011

Εργαστήριο για τον εμπλουτισμό της Ελληνικής Wikipedia στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς.

Το πρώτο workshop του 2ου κύκλου της δράσης για τον εμπλουτισμό της ελληνικής Wikipedia πραγματοποιείται στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς (Κάδμου 7 & Δαιδάλου 32100, Λιβαδειά), την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011 (18:00). Το workshop διοργανώνεται από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) σε συνεργασία με την Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού /Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ), το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) και τους συντάκτες της Βικιπαίδειας, στο πλαίσιο της δράσης για τον εμπλουτισμό της Wikipedia στα ελληνικά.


Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας λειτουργεί από το 1954, και είναι μία από τις πιο δραστήριες βιβλιοθήκες της χώρας μας με πλούσιο έργο ενημέρωσης του κοινού στους τομείς του πολιτισμού, των γραμμάτων και των τεχνών. Τα τελευταία χρόνια έχει διοργανώσει πλήθος εκδηλώσεων όπως: Παρουσιάσεις βιβλίων, Εκθέσεις βιβλίου, Εκδηλώσεις για παιδιά, Ανάγνωση-Απαγγελίες, Θεατρικές παραστάσεις, Συναντήσεις με συγγραφείς, Συνδιασκέψεις, Εκθέσεις φωτογραφίας κλπ.

Ένα από το σημαντικά επιτεύγματα της Βιβλιοθήκης είναι η ψηφιοποίηση μεγάλου περιεχομένου του υλικού της, δημιουργώντας έτσι την ψηφιακή συλλογή της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς η οποία διατίθεται στο κοινό. Επίσης έχει δημιουργήσει το δικό της σύλλογο "Φίλοι Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς". Τέλος η Βιβλιοθήκη έχει δημιουργήσει την ελεύθερη ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια για τη Βοιωτία με το όνομα "Βοιωτικός Κόσμος" η οποία συντάσσεται από τους ίδιους τους χρήστες μέσα σε wiki.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο workshop μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 22610 89970 και στα e-mail της βιβλιοθήκης: vivlivad@sch.gr και iblivadia@gmail.com.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για τη διάδοση και τον εμπλουτισμό της Wikipedia στα Ελληνικά λειτουργεί ο δικτυακός τόπος http://www.mywikipedia.gr/ με όλες τις πληροφορίες σχετικά με τη δράση. Το mywikipedia.gr περιλαμβάνει πληροφορίες για όλα τα workshops που έχουν διοργανωθεί μέχρι σήμερα για τη Wikipedia, αλλά και τα μελλοντικά που αρχίζουν από το Φθινόπωρο του 2011. Υπάρχει επίσης ένας πλήρης οδηγός για διοργάνωση workshop με όλο το υποστηρικτικό υλικό, καθώς και οι αναφορές των Μέσων Ενημέρωσης σε αυτά.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails

Αναγνώστες