Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2011

Νύχτα με πρεμιέρες.

Υπεύθυνος: ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΕΔΑΚΙΣ

Οι θεατρικές πρεμιέρες κυριαρχούν, απόψε, στην πρωτεύουσα.

* «Σόλο ντουέτο» του Τομ Κεπίνσκι στο Θέατρο της οδού Κεφαλληνίας. Σκηνοθετεί η Ελένη Μποζά και πρωταγωνιστούν οι Μάνια Παπαδημητρίου, Νίκος Αρβανίτης.

* «Πόλη-Κράτος» από το θίασο Κανιγκούντα σε σκηνοθεσία Γιάννη Λεοντάρη στο Θέατρο Τέχνης (Φρυνίχου 14, Πλάκα).
* «Σλουθ» του Αντονι Σάφερ για τρίτη χρονιά στο Θέατρο Αθηνών (Βουκουρεστίου 10). Σκηνοθετούν και πρωταγωνιστούν οι Γιώργος Κιμούλης, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.
* «Σκοτεινό σπίτι» του Νιλ Λαμπιούτ σε σκηνοθεσία Χρήστου Λύγκα στο Ιδρυμα «Μιχ. Κακογιάννης» (Πειραιώς 206).
* «The far side of the moon» σε κείμενα-σκηνοθεσία του Καναδού Ρομπέρ Λεπάζ, από σήμερα και μέχρι την Κυριακή (8.30 μ.μ.), στο Ιδρυμα Γραμμάτων και Τεχνών (Λ. Συγγρού 107).
* «Η σεξουαλική ζωή του κυρίου και της κυρίας Νικολαΐδη» της Δήμητρας Παπαδοπούλου, που υπογράφει και τη σκηνοθεσία μαζί με την Αγγελίτα Τσούγκου, για δεύτερη χρονιά, στο θέατρο «Χώρα» (Αμοργού 20, Κυψέλη). Παίζουν: Γιάννης Ζουγανέλης, Μαρία Λεκάκη, Κλέων Γρηγοριάδης.
* «Συμπέθεροι απ' τα Τίρανα» σε κείμενα-σκηνοθεσία Ρέππα-Παπαθανασίου, για τέταρτη χρονιά, στο θέατρο «Κιβωτός» (Πειραιώς 115). Παίζουν: Μαρία Γεωργιάδου, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Γιώργος Παρτσαλάκης, Βάσια Τριφύλλη.
* «Δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν μιλάω», του Γιώργου Θεοδοσιάδη σε σκηνοθεσία Χρήστου Χατζηπαναγιώτη, για δεύτερη χρονιά, στο θέατρο «Αθηνά» (Δεριγνύ και Πατησίων).
* «Σε κατάσταση εξαίρεσης» του Φαλκ Ρίχτερ σε σκηνοθεσία Νίκου Φλέσσα στο θέατρο «Θησείον» (Τουρναβίτου 7).
Μουσική
** Η Gizelle Smith, το «Χρυσό κορίτσι της φανκ», από σήμερα και μέχρι την Κυριακή, στο «Half Note» (Τριβωνιανού 17, Μετς - Τηλ.: 210-9213310).
* Ο Emil Afrasiyab, από το Αζερμπαϊτζάν, σε μουγκάμ τζαζ, στις 8.30 μ.μ., στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138). Είσοδος ελεύθερη.
* Οι «Music Soup», στις 9 μ.μ., στο «Dizzy Miles» (Ευτυχίδου και Αθανασίας, Παγκράτι).
**Οι Πέτρος Μπουσουλόπουλος, Γιώργος Αλουπογιάννης και η παρέα τους, κάθε Τετάρτη (11 μ.μ.), στο «Socialista» (Τριπτολέμου 33, Γκάζι).
**Η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων υπό τη διεύθυνση του Ελευθέριου Καλκάνη, στις 8 μ.μ., στην Τεχνόπολη (Πειραιώς 100). Είσοδος ελεύθερη.
Στη Θεσσαλονίκη
**«Ιστορίες για αρκούδες», έργο βασισμένο σε μονόπρακτα του Τσέχοφ ανεβαίνει από το ΚΘΒΕ στο θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Σκηνοθετεί ο Γιάννης Καλατζόπουλος.
**Το Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο και ο Ισραηλινός πιανίστας Ishay Shaer, στο Μέγαρο Μουσικής.
**Η Ανθή Θάνου αφηγείται παραμύθια για μεγάλους για έξι βράδια (9.30 μ.μ.), στο θέατρο «Ορα» (Τσιμισκή και Καμάρα).
**Ο Jason Harrod δίνει συναυλία, στις 9 μ.μ., στην Αποθήκη 8 στο λιμάνι.
**«Ουτοπίξ - ένα βότσαλο στη μνήμη», σε κείμενα-σκηνοθεσία Θωμά Βελισσάρη, στις 9.15 μ.μ., στο «Fox Trot» (Εγνατίας 31).
Και αλλού
**ΚΡΗΤΗ Βραδιά αφιερωμένη στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, στις 7 μ.μ., στη δημοτική αίθουσα Ανδρόγεω στο Ηράκλειο.
**ΦΛΩΡΙΝΑ Εκθεση χαρακτικής της Τόνιας Νικολαΐδη (1927-2011) εγκαινιάζεται, στις 8 μ.μ., στο κτίριο Εξάρχου. Διάρκεια μέχρι 15 Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails

Αναγνώστες