Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2011

Έμφαση στην Ελλάδα στο 24ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου.


Κριτική επιτροπή αποτελούμενη αποκλειστικώς από σκηνοθέτες θα κρίνει τις ταινίες που θα λάβουν μέρος στο διαγωνιστικό τμήμα του 24ου Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου που αρχίζει στις 26 Οκτωβρίου και λήγει στις 2 Νοεμβρίου.
Με πρόεδρο τον Θόδωρο Αγγελόπουλο, η επιτροπή θα αποτελείται από τους Δήμο Αβδελιώδη, Βασίλη Βαφέα, Νίκο Παναγιωτόπουλο και Λάκη Παπαστάθη. Τις ταινίες όμως θα κρίνουν και δύο άλλες επιτροπές, μια πενταμελής αποτελούμενη από αναγνώστες του περιοδικού «Αθηνόραμα» που θα απονείμει το Βραβείο Κοινού και μια πενταμελής Σπουδαστών Κινηματογραφικών Σχολών (New York College και Σχολή Σταυράκου).


Ο ελληνικός κινηματογράφος βρίσκεται στις προτεραιότητες της εφετινής διοργάνωσης. Εκτός από το μεγάλο αφιέρωμα στο ελληνικό σινεμά της δεκαετίας του 1990 (με προβολές ταινιών όπως «Ερωτας στη χουρμαδιά» του Δ. Αβδελιώδη, «Κλειστή στροφή» του Νίκου Γραμματικού, «Ονειρεύομαι τους φίλους μου» του Ν. Παναγιωτόπουλου και «Απ' το χιόνι» του Σωτήρη Γκορίτσα) θα υπάρξει επίσης συζήτηση την οποία συνδιοργανώνουν το 24ο Πανόραμα και η Πανελλήνια Ενωση Κριτικών Κινηματογράφου.

Σκηνοθέτες όπως ο Β. Βαφέας και ο Γιάννης Φάγκρας θα συζητήσουν με κριτικούς κινηματογράφου στοχεύοντας στην απάντηση του ερωτήματος «Ελληνικός κινηματογράφος: Quo Vadis?». Η συζήτηση θα γίνει το μεσημέρι της Δευτέρας 31 Οκτωβρίου στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟS (Σταδίου 24).
Τέλος, το Ειδικό Βραβείο του Πανοράματος θα απονεμηθεί εφέτος στους σκηνοθέτες Ν. Περάκη και Β. Βαφέα και στην ηθοποιό Ολια Λαζαρίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails

Αναγνώστες