Οι Βιβλιοθήκες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο συνέδριο 'FUTURE LIBRARY 2012: Μοιραζόμαστε τις ίδιες σελίδες. Ας μοιραστούμε ιδέες!'
12 - 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μία νέα, δημιουργική εποχή ξεκινά για τις δημόσιες και δημοτικές Βιβλιοθήκες!
Και φυσικά οι Βιβλιοθήκες της Στερεάς Ελλάδας
(Λιβαδειάς, Λαμίας, Καρπενησίου, Χαλκίδας, Αταλάντης, Αμφίκλειας,
Θήβας, Άμφισσας, Γαλαξιδίου, Ιτέας και Ψαχνών), δε θα μπορούσαν να
απουσιάσουν από ένα τόσο σημαντικό γεγονός! Θα παρευρεθούν μάλιστα με διττή δυναμική παρουσία: Στη session της 14ης Νοεμβρίου 'Brainstorming με το δίκτυο των πρωτοπόρων υπαλλήλων του Future Library' (Αίθ. 2, ανοιχτή συμμετοχή) η υπάλληλος της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς, πρωτοπόρος υπάλληλος του Future Library αλλά και συντονίστρια του προγράμματος στη Στερεά Ελλάδα, Κατερίνα Κεράστα (http://www.aikker.gr) θα παρουσιάσει και θα συζητήσει με το κοινό το νέο project που θα υλοποιηθεί στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας το Α' Εξάμηνο του 2013. Την ίδια ημέρα, η Μαρία Παπαλουκά, εθελόντρια/εμψυχώτρια των καλοκαιρινών δράσεων των Βιβλιοθηκών Λιβαδειάς και Θήβας θα καταθέσει τη δική της εμπειρία στην παρουσίαση της με τον τίτλο "Καλοκαιρινές διαδρομές με πυξίδα τον εθελοντή!" στη session 'Iστορίες δημιουργικότητας' (Αίθ. 2).
Το Future Library (http://www.futurelibrary.gr/), λοιπόν, καλεί όλους στο πρώτο ετήσιο γεγονός ‘Future Library 2012: Μοιραζόμαστε τις ίδιες σελίδες. Ας μοιραστούμε ιδέες!’ που διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη στις 12, 13 & 14 Νοεμβρίου. Ένα τριήμερο δράσεων που φιλοδοξεί να εγκαινιάσει μέσα από ένα δημιουργικό διάλογο τη νέα εποχή των Βιβλιοθηκών. Το τριήμερο κορυφώνεται την τρίτη μέρα, 14 Νοεμβρίου με το Unconference που θα πραγματοποιηθεί στο Νέο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, σε ένα εναλλακτικό συνέδριο που διεγείρει τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και τη συνεργασία μεταξύ των συμμετεχόντων.
Επαγγελματίες από όλο τον κόσμο, όπως ο Kari Lämsä, διευθυντής της πρωτοποριακής Βιβλιοθήκης ‘Library 10’ του Ελσίνκι, η June Garcia, σύμβουλος Βιβλιοθηκών του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates, ο Simon Morisson και ο Δημήτρης Κολοκοτσάς από το Google Books & Art Project, η Χλόη Βαρελίδη από το Mozilla Foundation, αλλά και πολλοί ακόμη δημιουργικοί άνθρωποι από το χώρο των Βιβλιοθηκών και του πολιτισμού, θα μοιραστούν τα «μυστικά» της σύγχρονης Βιβλιοθήκης, βέλτιστες μεθόδους και πρακτικές, παραδείγματα πρότυπων καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
Για τη συμμετοχή σας επισκεφθείτε τη σελίδα του Future Library 2012 http://2012.futurelibrary.gr/ και συμπληρώσετε τη φόρμα εγγραφής που θα βρείτε εκεί μέχρι την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου (http://2012.futurelibrary.gr/site/gr/booking/). Η είσοδος είναι ελεύθερη, η εγγραφή όμως απαραίτητη!
Περισσότερες πληροφορίες για το Future Library θα βρείτε στο διαδικτυακό τόπο http://www.futurelibrary.gr, ενώ για το ‘Future Library 2012: Μοιραζόμαστε τις ίδιες σελίδες. Ας μοιραστούμε ιδέες!’ επισκεφτείτε τον ειδικό διαδικτυακό τόπο http://2012.futurelibrary.gr/.
Είστε όλοι καλεσμένοι!
Ελάτε να βάλουμε τις Βιβλιοθήκες στην καρδιά και τη ζωή των πόλεων!
Ελάτε να ακούσουμε και να μοιραστούμε ιδέες!
Η Αστική Μη-κερδοσκοπική Εταιρεία «FUTURE LIBRARY: Προώθηση Καινοτομίας, Δημιουργικότητας και Κοινωνικών Δικτύων» (www.futurelibrary.gr) ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2011 με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»
και οραματίζεται να φέρει τις Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες της
χώρας στη καρδιά των τοπικών κοινοτήτων ως μια νέα πηγή πολιτισμικού
ενδιαφέροντος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου