Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011

Πρόσκληση σε προβολή με τις βραβευμένες ταινίες του 12ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτρας στη Λιβαδειά.Φωτογραφική Λέσχη  Λιβαδειάς                  Γαλλικό Ινστιτούτο Λιβαδειάς
Σχολική Βιβλιοθήκη 1ου ΓΕΛ Λιβαδειάς         ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΠΟΛΙΣ»


ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΡΑΣ 
12o  ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑ


                                          ΠΡΟΒΟΛΕΣ


Ολοκληρώνεται ο κύκλος προβολών βραβευμένων ελληνικών ταινιών από το φετινό διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ Πάτρας.
Την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011 στις 9 μμ. στο Δημοτικό Θέατρο Λιβαδειάς (Δωδεκανήσου 5) θα προβληθούν οι παρακάτω ταινίες:


1. Φωτεινή και Αλεξάνδρα -  Δημήτρης Νάκος – 2009  -Διάρκεια 17 ‘

Η Φωτεινή, μια άλλοτε σπουδαία ηθοποιός του θεάτρου, που είναι πλέον τυφλή, προσκαλεί τη νεαρή ηθοποιό Αλεξάνδρα, για να ανεβάσουν ένα έργο που γράφει η ίδια η Φωτεινή. Πρόκειται για μια μελέτη της σχέσης μεταξύ της τέχνης και της ζωής, έτσι που στο τέλος τα όρια των δύο είναι δυσδιάκριτα. Εμπνευσμένο από το ποίημα του Κ.Π.Καβάφη «Τα παράθυρα».

2. Ταξιδιάρα Ψυχή -  Αγγελική Αριστομενοπούλου  -  2009  - Διάρκεια 60’
       
Ο Γιάννης Αγγελάκας ξεκίνησε το μουσικό του ταξίδι την δεκαετία του ΄80 και ως σήμερα η ποίησή του παραμένει το ίδιο επίκαιρη. Η ταινία τον ακολουθεί στην καθημερινότητά του. Θίγει μέσα από τη ματιά του το πολιτικό αδιέξοδο της χώρας, τον τρόπο που διαμορφώνει την πραγματικότητα η τηλεόραση και αναζητά τη διέξοδο από τις πόλεις  προς τους αγαπημένους τόπους που εγκαταλείψαμε. Στα 2 χρόνια που διήρκεσαν τα γυρίσματα, βλέπουμε τις μουσικές συναντήσεις  με τους συντρόφους του και την εξέλιξη των μουσικών διαδρομών τους μέσα από μια αναζήτηση στα ακούσματα της παιδικής τους ηλικίας, το ρεμπέτικο, τα ηπειρώτικα πολυφωνικά, τις Κρητικές μελωδίες. «Μέσα μου ο αέρας που φυσά δεν λέει να ημερέψει, μου ξεσηκώνει την καρδιά και μου σκορπάει την σκέψη».

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει πάρτι λήξης του φεστιβάλ στο café Αστραδενή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails

Αναγνώστες