Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011

Κινηματογραφική λέσχη Λιβαδειάς: Προβολή της ταινίας «Άνοιξη, καλοκαίρι, φθινόπωρο, χειμώνας …και πάλι άνοιξη»την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στις 9 μ.μ.

Κινηματογραφική λέσχη Λιβαδειάς

Δημοτικό θέατρο Λιβαδειάς (Δωδεκανήσου 5)

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου  9 μ.μ.

Προβολή της ταινίας: Άνοιξη, καλοκαίρι, φθινόπωρο, χειμώνας …και πάλι άνοιξη, του Κιμ Κι Ντουκ

5 Βραβεία φεστιβάλ Λοκάρνο
Βραβείο Κοινού Φεστιβάλ Σαν Σεμπαστιάν
Ευρωπαϊκά Βραβεία Ποιότητας: Καλύτερη Ταινία Εκτός Ευρώπης

Ο Γέρος Μοναχός κι ο Νεαρός Μοναχός ζουν σαν ερημίτες σ’ έναν γαλήνιο ναό που πλέει πάνω σε μια λίμνη. Η ζωή τους ακολουθεί τους ατάραχους ρυθμούς των εποχών, παρότι, όμως, ζουν αποκομμένοι από τα εγκόσμια, δεν μπορούν να αποφύγουν την έλξη της ζωής, με τα πάθη και τα βάσανά της. Κάτω απ’ το άγρυπνο βλέμμα του Γέρου Μοναχού, ο Νεαρός παίρνει ένα σκληρό μάθημα όταν το παιδικό του παιχνίδι γίνεται άσπλαχνο. Στη συνέχεια βιώνει τη δύναμη του πόθου όταν μια νεαρή γυναίκα εισβάλλει στον κλειστό του κόσμο. Ο πόθος αυτός θα οδηγήσει στην εμμονή και στο έγκλημα. Αλλά ύστερα από την ένταση της άνοιξης και του καλοκαιριού έρχεται το φθινόπωρο, η εποχή της περισυλλογής και της επανόρθωσης, και τέλος, ο χειμώνας, η εποχή της αφύπνισης και του διαφωτισμού.

Μια ταινία που χάρισε στον Κορεάτη Κιμ Κι Ντουκ διεθνή αναγνώριση. Μια τομή στην αισθητική φόρμα των έργων του Κιμ Κι Ντουκ αλλά περισσότερο στην πλοκή και στη δράση, καθώς για πρώτη φορά οι ήρωές του δεν ανήκουν στο κοινωνικό περιθώριο άλλά στο πνευματικό, όντας Βουδιστές Μοναχοί.
Πολλοί μίλησαν για το πρώτο μετα- Βουδιστικό φιλμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails

Αναγνώστες