Σάββατο, 7 Ιουλίου 2012

Συναυλία στη μνήμη της Δόμνας Σαμίου την Κυριακή στο Ηρώδειο.

«Δεν είμαι τραγουδίστρια με την επαγγελματική σημασία της λέξης, δεν τραγουδάω σε δημοτικά κέντρα ή σε πανηγύρια για τη διασκέδαση μιας ορισμένης πελατείας. Τραγουδώ μόνο όπου πιστεύω πως εξυπηρετώ τη διατήρηση και τη διάδοση του δημοτικού τραγουδιού, έτσι ατόφιο όπως έφτασε σε εμάς από την παράδοση», έλεγε μία από τις σημαντικότερες ερμηνεύτριες και ερευνήτριες της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, η αξέχαστη Δόμνα Σαμίου.

Στις 8 Ιουλίου, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, οι φίλοι της μουσικής, θα τιμήσουν τη Δόμνα Σαμίου, σε μία συναυλία – αφιέρωμα- υπό τον τίτλο «Έχε γεια, πάντα γεια»- στη γυναίκα που άοκνη ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα, αναζητώντας, καταγράφοντας και τραγουδώντας τη μουσική παράδοση του τόπου μας.


Πολλοί από τους μόνιμους μουσικούς συνεργάτες της αλλά και τραγουδιστές που συνεργάστηκαν μαζί της όπως η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Διονύσης Σαββόπουλος θα είναι εκεί.

Σύντροφοι της Δόμνας Σαμίου στις έρευνές της, συνεργάτες της στις ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές της, άνθρωποι που μυήθηκαν στον πλούτο του λαϊκού πολιτισμού μας από εκείνη, παιδιά, νέοι και μεγαλύτεροι που ανακάλυψαν και τραγούδησαν μαζί της τα τραγούδια των προγόνων μας, θα της εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους εκείνη τη βραδιά του Ιούλη θα της πουν όλοι μαζί, «Έχε γεια, πάντα γεια»...

Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Γιώργος Σκεύας και την καλλιτεχνική επιμέλεια ο Γιώργος Παπαδάκης.

Τραγουδούν: Ελευθερία Αρβανιτάκη, Φωτεινή Βελεσιώτη, Βαγγέλης Δημούδης, Καρούνης Ζαχαρίας, Αντώνης Κυρίτσης, Μανώλης Μητσιάς, Δημήτρης Μπάσης, Κατερίνα Παπαδοπούλου, Διονύσης Σαββόπουλος, Σάββας Σιάτρας, Ηλίας Υφαντίδης και η Χορωδία του Καλλιτεχνικού Συλλόγου Δημοτικής Μουσικής Δόμνα Σαμίου.

Εισιτήρια: 30€ (Ζώνη Α), 15€ (Άνω διάζωμα), 10€ (Φοιτητικό, ΑΜΕΑ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails

Αναγνώστες